România

Cea mai fermecătoare și instagramabilă căsuță tradițională din România

Balnaca Traditional Wooden House Transformation

Ador să descopăr locații noi, locații care îți dau ocazia să trăiești o experiență, să fie mai mult decât un simplu loc de cazare. Azi te duc într-un astfel de loc, într-un loc transformat de mâinile magice a doi tineri. Hai cu mine la Bălnaca, în județul Bihor, într-un loc care pe mine m-a cucerit.

La Balnaca Traditional Wooden House Transformation am găsit o casă țărănească cu un decor desprins parcă din povești. Adriana și Alex au pus mult suflet în proiectul lor și le-a ieșit cum nu se putea mai bine.

Până să trec pragul căsuței nu mi-am putut imagina ce loc minunat se  ascunde la doar o oră de Oradea.

Adriana este arhitect, iar Alex IT-ist. Au cumpărat căsuța în 2020, și în câteva luni au restaurat-o într-o armonie perfectă. Au păstrat linia rustică, și au introdus multe elemente decorative, cu influențe boho-chic, culori armonioase și calde.

Curtea este imensă și transmite muuultă liniște. Aș fi putut sta zile întregi să admir peisajul, să ascult păsările, să mă dau în leagăn, și să nu-mi doresc să plec.

Când am pășit în interior am avut impresia că Adriana și Alex sunt posesorii unei baghete magice cu ajutorul căreia au pus fiecare lucrușor fix acolo unde trebuie. Acea baghetă se numește pasiune și drag de autentic, de tradițional.

Balansoarul din mijlocul camerei este piesa de rezistență, iar fosta prispă, închisă cu o fereastră maaare, a fost transformată într-un superb loc de citit. Proprietarii au creat și Biblioteca Misterioasă, unde cărțile sunt puse invers. Foarte faină ideea.

De poveste

Ce mi-a plăcut tare, tare mult este soba din mijlocul casei. Urci treptele ei și ajungi în podul casei, transformat în loc de dormit. Bârnele de lemn amintesc doar de fostul pod, și dau un aer deosebit locului. La parter găsești și o bucătărie, cu elemente decorative deosebite, fără mobilier, dar cu idei tare faine pentru depozitat. Din bucătărie se iese pe terasă unde view-ul este de poveste.

Un colț de care m-am îndrăgostit și care mi-a dat impresia că sunt undeva în Asia este fostul grajd. Acum a devenit loc de socializare, un spațiu de creație și recreere. Este o zonă cu multă culoare care îți dă o stare de bine.

Căsuța de la Bălnaca este fermecătoare, are ceva aparte și te invit să-i treci pragul. Este, din punctul meu de vedere, un exemplu de restaurare reușită. M-a cucerit farmecul ei, tihna pe care ți-o dă.

Este o casă încăpătoare, cu o capacitate maximă de 6 persoane. Aici găsești prețul pentru cazare.

Locația – Comuna Șuncuiuș, sat Bălnaca

Ce poți face în zonă

În 15 minute ajungi la Plaja Sălbatică de la Șuncuiuș.

Poți încerca Via Ferrata, rafting sau poți vizita peștera Unguru Mare.

Zona Roșia, cu ale sale sate de poveste, este la o oră distanță.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hai în comunitatea mea

Like-ul tău mă ajută să cresc.


This will close in 15 seconds