Prin Lume

Descoperă Tunisia, cea mai verde țară din Africa. Atracții și obiective pe care trebuie să le vizitezi

Tunisia te va surprinde

Tunisia a fost pentru mine surpriza plăcută a vacanțelor din acest an. Este prima țară din Africa pe care am explorat-o și a reușit să mă facă să-mi doresc să descopăr și alte țări ale acestui continent. Am plecat fără nicio așteptare și am găsit o destinație de vis, cu locuri faine, cu peisaje fermecătoare, cu plaje fine, cu o mare foarte caldă, cu oameni calzi și veseli, cu o mâncare tradițională gustoasă și cu o experiență în Sahara pe care abia aștept să o repet.  

Dune vaste de nisip

Descoperă Tunisia. Cunoscută ca „Poarta spre Orient” Tunisia este situată în Nordul Africii, la doar două ore jumate de zbor cu avionul din România. Este un pachet plin de surprize pentru cei care doresc să se aventureze pe țărmurile ei nisipoase. Este locul unde poți avea parte de cultura specifică Africii de Nord, ruine antice pline de istorie, orașe exotice și dune vaste de nisip saharian. Am petrecut o săptămână în stațiunile  Sousse și Hammamet și am mers cu Terra Vista și Amara Tour.

Tunisia, una dintre destinațiile preferate de români

Tunisia a devenit în scurt timp una dintre destinațiile preferate de turiștii români datorită hotelurilor cu servicii de calitate la standard europene, amplasate în locații deosebite, cu grădini luxuriante și gastronomie excelentă. Se bucură de o mulțime de artefacte valoroase aflate sub patrimonial UNESCO.

Deșertul Sahara

Marea infinită de nisip a Saharei, ruinele medinelor din Hammamet sau Sousse, orașul tradițional Sidi Bou Said și ruinele Cartaginei sunt mărturia unui puternic imperiu de odinioară ce ne amintesc de istoria extraordinară a acestor meleaguri.

Marea infinită de nisip

Sidi Bou Said este un sat alb-albastru situat pe vârful unei stânci, fiind  căutat de toți turiștii pentru locurile instagramabile și casele albe cu uși colorate în albastru. Este locul ideal unde să savurezi o cafea un gust de iasomie sau portocal.

Sidi Bou Said

Cartagina este  unul dintre cele mai bogate orașe din lume din punct de vedere cultural. Multe situri arheologice sunt în ruină, dar în spatele lor se ascunde o istorie grea.

Locuințele troglodite regăsite în Matmara sunt și ele de neratat în drumul spre Sahara. Ai să descoperi cât de puțin îi trebuie omului să trăiască, să fie fericit și să uite de tot stresul de zi cu zi.

Locuințele troglodite

În drumul spre Sahara ai să descoperi și impozantul colosseumul  El Jem, atracția principal a orașului cu același nume. Este considerat cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume, și odată ce i-ai trecut pragul vei putea să te plimbi pe coridoarele din arena, așa cum și gladiatorii obișnuiau să o facă în vremurile de odinioară.

Cel mai bine conservat amfiteatru roman

Poți să urci până la cele mai înalte niveluri și să admiri întreaga arenă, și să dai frâu liber imaginației din vremurile în care gladiatorii o stăpâneau.

El Jem

Lacul Chott El Djerid este un loc minunat și unic în lume. Acoperit de o crustă de sare, poți  să-l străbați pe jos și oferă un peisaj desprins din alte lumi.

Răsăritul văzut pe lacul Chott El Djerid

Canionul Chebika este considerat bijuteria deșertului. Pornește de la vechea așezare urmând un pasaj din munții Atlas, dezvăluind un adevărat paradis: un râu cu apă turcoaz, cascade răcoroase și mulți palmieri.

O oază de verdeață în deșert

Se spune că, dacă ai de luat o decizie foarte importantă în viață, trebuie să mergi în deșert, unde întâlnirea cu tine însuți te va aduce mai aproape de adevăr. Dacă ai pus Tunisia pe lista ta de travel, pune și experiența a două zile în deșertul Sahara.

Deșertul Sahara

O călătorie pe cămile este o experiență unică, pe care se merită să o trăiești măcar o data-n viață. Apusul în deșert este impresionant. Cerul pare să sărute nisipul fierbinte și fin cum nu îți poți imagina că există Aventura unei călătorii off road pe dunele de nisip a fost cea mai fascinantă experiență. Sahara are ceva-ul său, greu explicabil în cuvinte. Doar se simte și se trăiește acolo. Descoperă Tunisia și te vei îndrăgosti de Africa.

Călătoria cu cămilele

Tunisia oferă ieșire la Marea Mediterană și este cunoscută ca fiind cea mai verde și fertilă țară din Africa, în ciuda faptului că deșertul Sahara începe din sudul țării

Cea mai verde țară din Africa

Bucătăria tunisiană a unit tradițiile Orientului și ale Occidentului, cele arabe cu cele franceze. Felul principal al oricărei mese este cuscusul. Merită să încerci supele specific, carnea de oaie, plăcintele lor, ceai de mentă cu migdale, dar și deserturile. Savurează o narghilea și un pahar de vin.

Cuscusul este felul principal de mâncare

De recomandat să ai la tine dolari, pe care să îi schimbi la casa de schimb de la hotel. Cursul este același peste tot. Ca pont, negociază totul și optează pentru ultra all inclusive, dacă vrei să ai incluse în meniu și băuturile alcoolice.

Bine de știut

Pentru a călători în Tunisia turiștii au obligația prezentării unui test negativ RT-PCR, prelevat cu cel mult 72 de ore înaintea datei de intrare în țară, inclusiv pentru copiii cu vârsta peste 12 ani.

Testul trebuie să conțină în mod obligatoriu cod QR și să fie eliberat de autoritățile sanitare autorizate în format tipărit, limba engleză.

Toți călătorii sunt obligați să completeze, să tipărească și să semneze declarația de sănătate // formularul de angajament (disponibil pe pagina de internet: https://app.e7mi.tn ), înainte de data zborului, ulterior predate Serviciului de Sănătate Publică de la punctele de control, în cadrul formalităților vamale.

Se păstrează testarea aleatorie la punctul de frontieră

Zborul durează două ore

Pentru returul în România                            

Începând cu data de 10.10.2021  Tunisia este pe lista VERDE a țărilor în funcție de rata de incidentă cumulată, prin urmare persoanele care se întorc din acest stat NU sunt obligate să prezinte test RT-PCR negativ, adeverință de vaccinare sau să efectueze carantină.  

Cartela pentru Internet e recomandat să o cumperi din aeroport. Costă 25 dolari, sau chiar mai puțin, în funcție de câți giga de net ai.

Cazarea

Resorturile sunt impresionante

Resorturile sunt frumoase, cu piscine superbe, grădini exotice, palmieri și flori. E bine de știut că 4 sau 5 stele în Tunisia nu sunt 4 sau 5 stele în Turcia. Dacă ești mai pretențios, și pui mare preț pe cazare, recomandarea mea este să alegi 5 stele. Hotelurile care mie mi-au plăcut cel mai mult au fost The Orangers Garden Villas & Bungalows și Concorde Green Park și Iberostar Kuriat Palace. Cu siguranță aici te vei simți răsfățat și vei avea parte de servicii premium.

Piscine superbe

Prețurile pentru 7 nopți de cazare all inclusive pornesc de la 460 de euro, cu zbor inclus. 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hai în comunitatea mea

Like-ul tău mă ajută să cresc.


This will close in 15 seconds